Oreganós pizza
Az oreganóval ízesített sugót (mártást) a tésztán egyenletesen
elterítjük. 10 dkg reszelt
parmezán sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Bazsalikomos pizza
2 csokor friss bazsalikomot finomra vágunk, a sugóhoz adjuk
és jól kiforraljuk.
A bazsalikomos sugót a tésztán egyenletesen elterítjük. 10
dkg reszelt parmezán
sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük. Használhatunk
szárított
bazsalikomot is, de ha lehet a porított változatot ne
használjuk.
Friss fűszeres pizza
Friss csombort, tárkonylevelet, petrezselyemzöldet és
kakukkfüvet 1-1 csomóval
finomra vágunk és összekeverünk. 10 dkg reszelt parmezán
sajttal megszórjuk és
sütőben pirosra sütjük.
Mozzarellás pizza
A bazsalikommal ízesített sugót a tésztára terítjük. 10 dkg
szeletekre vágott
mozzarella sajttal betakarjuk és sütőben megsütjük.
Gombás pizza
A sugót a tésztára terítjük. Kb. 1 mm vastag szeletekre vágunk
20 dkg gombát és
nyersen a tésztára szórjuk. 10 dkg parmezánnal vagy zalai
füstölt sajttal
megszórjuk. Sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése